Графік роботи: ПН-ПТ: 8:00-18:00 / СБ: 9:00-13:00
ВСЕ ДЛЯ РЕМОНТУ
І БУДІВНИЦТВА
Оптовий продаж. Доставка зі складу.
Ваш кошик
0 штук

Your shopping cart is empty

Як влаштований гіпсокартон?

Листи ГКЛГіпсокартон є високотехнологічним композитним матеріалом, тобто він є композитом. У сучасному виконанні гіпсокартон має безліч видів і форм, але найчастіше він зустрічається у вигляді листів завдовжки від 2,5 до 4,8 метрів і завширшки від 1,2 до 1,3 м., при цьому товщина листа може бути від 8 до 24 міліметрів. Структурно гіпсокартон являє собою багатошаровий “пиріг”, основний компонент якого – гіпс, роль каркаса виконує картон.

 

Зігнутий лист ГКЛ не піддається дефектамЧудові властивості гіпсокартону(гладкість, міцність, твердість і гнучкість) дають змогу з успіхом його використовувати як основу для нанесення практично будь-якого оздоблювального матеріалу – керамічної плитки, фарби, штукатурки та багато іншого. Крім того, гіпсокартон має ще одну чудову властивість – підтримання оптимальної вологості в приміщенні. Якщо повітря перенасичене вологою, то гіпсокартон буде її вбирати, або ж навпаки, якщо повітря в приміщенні стане занадто сухим, то лист гіпсокартону поступово віддасть накопичену вологу повітрю. Завдяки цьому перебувати в такому приміщенні буде комфортно.

Крім іншого, гіпсокартон є пожежобезпечним матеріалом. Незважаючи на те, що одним з основних компонентів є легкозаймистий картон, сучасні технології виробництва дають змогу практично повністю забути про це. Відсутність повітряних порожнин між картоном і шаром гіпсу, а також наявність у кристалах гіпсу хімічно зв’язаної води перешкоджає утворенню полум’я – тож, у разі виникнення пожежонебезпечної ситуації, картон лише обвуглюватиметься.

Найчастіше у продажу зустрічаються три види гіпсокартонних листів – стандартні, водостійкі та особливі вогнетривкі, відповідно вони мають абревіатури ГКЛ, ГКЛВ і ГКЛО. Крім водостійкості, листи гіпсокартону ГКЛВ вирізняються стійкістю до утворення цвілі, для цього вони просякнуті спеціальними речовинами, що знищують грибки. Гіпсокартон ГКЛВ, як правило, застосовується для оздоблення санвузлів і кухонь. Вогнестійкий гіпсокартон ГКЛО в будівництві часто використовується для оздоблення комунікаційних шахт і вентиляційних коробів.

У продажу також можна зустріти листи пазогребневого гіпсокартону. Під час виготовлення такого гіпсокартону, гіпс особливим чином обпалюється, завдяки чому гіпсокартонна плита набуває підвищених характеристик міцності. Пазогребневий гіпсокартон відмінно підходить для міжкімнатних перегородок.

Автор статті Олекса Чуб.

Олекса Чуб у Google+

Чому з нами вигідно працювати:

Стабільність

stable З серпня 1996 року компанія “КНАУФ – Маркетинг” зайнялась реалізацією продукції Кнауф на ринку України.

Широкий асортимент

warranty Вся продукція має гігієнічні висновки і є екологічно безпечною в застосуванні. Сировина і матеріали, що застосовуються для приготування сухих сумішей, проходять вхідний контроль згідно ДСТУ

Гарантія якості

warranty Продукція Кнауф – це широкий асортимент гіпкокартону, гіпсових і цементних сумішей, мінеральна вата.

Краща ціна

best Компанія є лідером на ринку України з виробництва сухих будівельних сумішей та гіпсокартону.

100% Гарантія якості

gut Багатоступеневий контроль якості

Ми надаємо безкоштовні консультації

free Кваліфіковані менеджери якісно і в повному обсязі проконсультують Вас з усіх питань, що цікавлять.